maanantai 16. joulukuuta 2013

Blogihaaste

Laiska ja saamaton bloggari tässä hei! Heini haastoi minut marraskuussa tähän 11 faktaa -juttuun. Vihdoinkin sain vastailtua.

Säännöt:
1. Jokaisen haastetun tulee kertoa 11 faktaa itsestään.
2. Hänen tulee myös vastata haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun täytyy keksiä 11 uutta kysymystä uusille haastetuille.
4. Pitää haastaa 11 bloggaajaa, joilla on alle 300 lukijaa.
5. Haasteessa tulee lukea kenet on haastanut ja kertoa se haastetuille.
6. Itseään haastanutta ei saa haastaa uudelleen.

11 faktaa:
1. Olen perheeni ainut lapsi. Nuorempana se harmitti kun olis kaivannut leikkikaveria ja toisaalta hiukan vanhempana taas siksi kun on nähnyt kuinka läheisiä ihmiset sisarustensa kanssa ovat. Toisaalta meidän perheemme ei varmaan olis matkustellut niin paljon jos lapsia olis enemmän.
2. Olin lukioaikanani vuoden AFS-vaihto-oppilaana Brasiliassa ja olen siitä lähtien ollut aktiivisesti mukana AFS:n vapaaehtoistoiminnassa.
3. Tykkään tosi paljon lentokentistä ja lentokoneista, musta on oikeasti kivaa kun pääsee matkustamaan esim. lentokonetyypillä, jolla en oo aiemmin matkustanut. (A380 ja B787 odotellessa…)

4. Tähän mennessä olen käynyt 44 eri maassa.
5. Vaikka paljon on maailmaa jo nähty, en ole koskaan käynyt Ilomantsia idempänä. :D
6. Ala-asteella soitin kaksi vuotta viulua, mutta lopetin kun kyllästyin.
7. Kolmevuotiaana olin vakaasti sitä mieltä, että ruotsinlaivalle kannattaa muuttaa asumaan kun siellä on niin kivaa…

8. Nuorempana olin pahasti allerginen kissoille ja koivuille, mutta nykyään oireita ei näy eikä kuulu lainkaan.
9. Aion lähteä yliopistoaikanani vielä uudestaankin vaihtoon, mieluiten Islantiin tai Belgiaan.
10. Olen ollut opiskelujeni ohessa viikonlopputöissä yli 3,5 vuotta ja menen taas jouluksi töihin.
11. Viime keväänä olin mukana tekemässä Tampereen teekkareiden Rakkauden Wappuradiota ja se vahvisti ennestään haluani työskennellä radiohommissa.


Heinin kysymykset minulle:
1. Miten olet viihtynyt vieraassa maassa?
- Melko lailla hyvin. Välillä on ärsyttänyt byrokratiaongelmat, mutta toisaalta alppimaisemat ja matkustelun helppous piristävät.

2. Kuinka kauan olet ollut reissussa ja kuinka kauan tulet vielä olemaan?
- Lähdin syyskuun puolivälissä ja Suomeen palaan helmikuun 7. Tosin olen joulun aikaan käymässä Suomessa noin 2 viikkoa.

3. Mitä kaipaat Suomesta eniten?
- Oma rauha ja yliopiston maukkaat ja edulliset ruuat! Oma rauha siksi kun asuntolassa on yhteiskeittiö ja asun kahden hlön huoneessa. Kämppis on tosi kiva ja yhteiskeittiössä on hauskaa, mutta harvoin on sellaista omaa rauhaa olla yksin. Yliopistolla ruoka-annoksiin ei kuulu salaattia ja ne maksaa halvimmillaan 3,9€ kun Suomessa ne on 2,6€.

4. Mikä on suurin kulttuuriero Suomen ja oleskelumaasi välillä?
- Suuriin eroihin en ole törmännyt, mutta arjessa eniten näkyvät ihmisten teitittely(pankissa minäkin olen Frau Sukunimi) ja se, ettei joka paikassa voi maksaa kortilla.

5. Ärsyttääkö jokin asia tai tapa oleskelumaassasi?
- Tupakointi sisällä. Baareissa saa polttaa ja niissä monesti on joku savutonkin alue, mutta myös meidän talon aulassa saa tupakoida ja siellä moni polttaakin kun on asukaskokous tai muuta. Vituttaa se savupilvi siellä ja kaikki vaatteet haisee kamalalta sen jälkeen.

6. Millainen on hintatasoero Suomen ja oleskelumaasi välillä? Voit antaa muutaman esimerkin.
- Melko sama muissa asioissa paitsi alkoholissa. 400-500g jauhelihaa maksaa noin 3,5€~4€ ja litra maitoa vähän yli euron. Kelvollista punaviiniä saa pullon noin 3 eurolla.

7. Syötkö samoja ruokia kuin Suomessa söit, vai onko ruokavaliosi muuttunut jotenkin?
- Koska talossa on yhteiskeittiö, jääkaapissa ja pakastimessa ei uskalla juurikaan ruokia säilyttää ettei joku niitä pölli ja ikkunan väliin mahtuu rajallisesti kylmätuotteita, täytyy myöntää, että kokkaan vähemmän kuin Suomessa ollessani. Teen usein aika yksinkertaista ruokaa ja myös salaatin syöminen on jonkin verran vähentynyt.

8. Oletko saanut paljon uusia kavereita, joiden kanssa tulee pidettyä yhteyttä myöhemminkin?
- Paljon on hyvänpäivän tuttuja ja luentokavereita, mutta mitään syviä ystävyyssuhteita ei ole syntynyt. Ehkä osin oma vika kun en jaksa kaikissa kissanristiäisissä ravata, mutta toisaalta muutenkin tuntuu, etten aina ihan kuulu joukkoon, liekö se sitä ettei tunne kaikkia ihmisiä niin hyvin. En tiedä. Varmasti monen ihmisen kanssa tulee oltua myöhemminkin yhteydessä. Toisaalta tosi moni asuu eri asuntoloissa ja joka asuntolassa on vähän se niiden oma jengi.

9. Pidätkö kohteesi ilmastosta vai onko ikävä Suomen syksyä ja talvea?
- Tykkään ja en. Loka-marraskuussa lämpötilat sahasivat kummasti edestakas. Lokakuun puolivälissä oli kylmä ja tuli vähän räntää ja sitten 2vk myöhemmin hain lumilaudan huollosta t-paitasillani. Suomessa kun tulee talvi niin se kunnolla tulee sitten, toisaalta täällä on enemmän lunta tuolla kaupungin ulkopuolella ja vuorilla, jäätiköillä pääsee laskettelemaan jo syys-lokakuussa. Toisaalta ei tartte mennä kuin puoli tuntia täältä etelään niin jo on kunnolla lunta ja talvi.

10. Voisitko kuvitella jääväsi asumaan maahan pysyvästi?
- En ehkä Salzburgiin, mutta alppikohteet kieltämättä houkuttelisivat. Toisaalta viihtyisin varmasti Salzburgissakin paremmin jos tuo yhteiskeittiö ja jaettu huone eivät ärsyttäisi niin paljon.

11. Lopuksi anna kohdekaupungistasi yksi  nähtävyysvinkki, joka matkailijan tulisi nähdä.
- Suosittelen käymään Untersberg-vuorella. Sieltä on komeat maisemat ja siellä voi myös patikoida Saksan puolelle. Ylös vuorelle voi kiivetä jalkaisin, mutta sinne pääsee myös kabiinihissillä. Talvisin sieltä voi tulla alas suksilla/lumilaudalla yhtä rinnettä pitkin.

Olen laiska ja kaikki on kuitenkin tehneet tän jo niin en jaksa haastaa ketään. Anteeks!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti