maanantai 18. marraskuuta 2013

Kuvia Gaisbergiltä

Salzburgin naapurissa on noin 1200 metriä korkea Gaisberg-vuori. Kesäaikaan vuoren huipulle asti pääsee bussilla, talvisin hieman alemmas Zistelalp-hotellille asti. Toki vuorelle voi myös patikoida halutessaan itse. Kävin vuorella ensimmäisen kerran vanhempieni kanssa lokakuun puolivälissä. Toisen kerran kävin lokakuun lopussa kun ylös asti vielä pääsi bussilla. (Talviaikataulu on voimassa samaan aikaan kuin kellossa talviaika eli maaliskuun loppuun asti.) Olen ehkä laiska ja mukavuudenhaluinen.
Molempina päivinä sää oli suosiollinen ja lämpimässä syysilmassa, joka suomalaisesta tuntui ennemmin loppukesältä, oli mukava istuskella ihailemassa maisemia. Untersberg, josta kerroin aiemmin jää juuri kuvasta ulos oikealla.
Gaisberg on myös suosittu paikka riippuliitäjien keskuudessa. Vuorelta pääsee liitelemään peräti kolmeen eri suuntaan, tai siis siellä on kolmeen eri suuntaan lähtörinne. Olispas hauskaa kokeilla itsekin.
Vaikka en varsinaisesti patikoinutkaan muuta kuin ihan vähän tuolla ylhäällä, tykkään silti vuorilla olemisesta. Maisemat on huikeita ja sääkin oli suosiollinen. Mikäs siinä on päivästä nautiskellessa. Varsinkin kun Salzburgissa ei varsinaisesti ole viikonloppuisin paljon muutakaan tekemistä.

Kauempana siinsivät myös ihana lumihuippuiset Alpit. Suunnittelin vähän, että menisin tällä viikolla uudestaan laskemaan. Harmi vaan kun Kitzsteinhorn on niin pirun kaukana ja on vähän rasittavaa mennä junalla ja bussilla sinne. Laskujalkaa kuitenkin polttelee aika kovasti.


2 kommenttia:

  1. Salzburgista pääsee S-Bahnalla ihan vartissa hyviin laskettelupaikkoihin. Itse en laskettele mutta saat monesti talvisin paketteja ÖBB:ltä jossa on mukana junalippu ja laskettelulippu :) Asun nimittäin itsekin Salzburgissa

    VastaaPoista
  2. Juu oon huomannut noita tarjouksia. Kyllähän keskuksia lähempääkin löytyy, mutta vasta viime viikonloppuna esim. Flachau ja Alpendorf avasivat ekat rinteet. Kitzsteinhornilla oli jo 15 rinnettä auki vs. Alpendorfin kolme. Untersbergillä on se yks rinne ja Werfenweng taitaa avata rinteet tänä viikonloppuna. :) Lisäks muutamassa noissa lähemmässä on sekin "vika" että rinteitä ei ole niin montaa ja jos meen rinteeseen haluun että valinnanvaraa on ihan kunnolla. Pitää katella uudestaan kunhan kausi pääsee paremmin vauhtiin noissa pienemmissäkin keskuksissa ja saavat useamman rinteen avattua.

    VastaaPoista